În doar câteva zile, Pokemon GO, noul joc pe mobil lansat de Nintendo, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații din lume.

Milioane de oameni aleargă în fiecare zi ca să prindă monstruleții virtuali, denumiți pokemoni. Pokemon GO face legătura dintre lumea reală și lumea virtuală. În toată lumea, numeroase construcții sau locuri publice au fost marcate drept câmpuri în care pot fi găsiți pokemonii. Aplicația a creat însă foarte multe probleme. Există oameni jefuiți și adolescenți care s-au rătăcit. Un bărbat ce conducea nu a mai fost atent la volan și a produs un grav accident de circulație.

Infractorii profită de febra Pokemon Go pentru a atrage jucători și a-i tâlhări, astfel că autoritățile îi sfătuiesc pe împătimiți să evite să meargă singuri după pokemoni, mai ales noaptea, și să evite zonele rău famate.

În San Diego, California, doi bărbați au alunecat de pe marginea unei stânci în timp ce se jucau același Pokemon. Deși locul era prevăzut cu un gard de sârmă tocmai pentru a se evita astfel de accidente, cei doi au sărit în mod repetat peste respectivul gard pentru a urmări niște Pokemoni.

Shayla Wigginws, o tânără de 19 ani din Riverton, Wyoming, a descoperit un cadavru în timpul unei vânători de Pokemoni. Ea încerca să găsească personaje pe marginea unui lac atunci când a făcut macabra descoperire.

Tom Currie, din Noua Zeelandă, și-a depus săptămâna trecută demisia de la compania pentru care lucra de 6 ani pentru a-și dedica tot timpul liber jocului Pokemon Go. Tânărul de 24 de ani spune că și-a rezervat bilete de avion de-a lungul și de-a latul continentului australian, în speranța de a captura toți Pokemonii disponibili.

 

De astăzi, Pokemon Go este disponibil și în România. Cunoscută fiind înclinația românilor de a prelua totul din Vest, ne așteptăm la o adevărată molimă. Cu telefonul în mână, utilizatorul va căuta pokemoni pe harta reală și se va deplasa pentru a-i prinde.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews