Abordarea dură a Administrației Donald Trump în conflictul cu Beijingul riscă să accelereze dezvoltarea a două lumi diferite în domeniul tehnologiei informaționale, izolând și mai mult circa 20% din utilizatorii de Internet, comentează cotidianul The New York Times, citat de Mediafax.
 
”China a pierdut aproape două decenii pentru a construi un zid digital între ea și restul lumii, o barieră unilaterală menită să țină departe companii precum Facebook și Google, permițându-le însă rivalilor chinezi să meargă în străinătate și să se extindă în lume. Acum, președintele Donald Trump izolează acest zid de pe partea cealaltă", notează editorialistul Li Yuan într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul „În contextul în care Huawei pierde Google, războiul tehnologic SUA-China primește propria Cortină de Fier / Abordarea dură a Casei Albe amenință să accelereze dezvoltarea a două lumi tehnologice, izolând și mai mult o cincime din utilizatorii de Internet”.
Google a început luni limitarea furnizării de servicii software acordate gigantului de telecomunicații Huawei, după o ordonanță emisă de Casa Albă săptămâna trecută prin care s-a decis restricționarea accesului companiei chineze la tehnologie americană. Sistemele de software ale Google sunt utilizate la smartphone-urile Huawei, aplicațiile fiind preinstalate la toate dispozitivele Huawei comercializate în lume. În funcție de modul de aplicare a ordonanței prezidențiale americane, utilizarea acestor sisteme de operare riscă să se blocheze.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.