Abordarea dură a Administrației Donald Trump în conflictul cu Beijingul riscă să accelereze dezvoltarea a două lumi diferite în domeniul tehnologiei informaționale, izolând și mai mult circa 20% din utilizatorii de Internet, comentează cotidianul The New York Times, citat de Mediafax.
 
”China a pierdut aproape două decenii pentru a construi un zid digital între ea și restul lumii, o barieră unilaterală menită să țină departe companii precum Facebook și Google, permițându-le însă rivalilor chinezi să meargă în străinătate și să se extindă în lume. Acum, președintele Donald Trump izolează acest zid de pe partea cealaltă", notează editorialistul Li Yuan într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul „În contextul în care Huawei pierde Google, războiul tehnologic SUA-China primește propria Cortină de Fier / Abordarea dură a Casei Albe amenință să accelereze dezvoltarea a două lumi tehnologice, izolând și mai mult o cincime din utilizatorii de Internet”.
Google a început luni limitarea furnizării de servicii software acordate gigantului de telecomunicații Huawei, după o ordonanță emisă de Casa Albă săptămâna trecută prin care s-a decis restricționarea accesului companiei chineze la tehnologie americană. Sistemele de software ale Google sunt utilizate la smartphone-urile Huawei, aplicațiile fiind preinstalate la toate dispozitivele Huawei comercializate în lume. În funcție de modul de aplicare a ordonanței prezidențiale americane, utilizarea acestor sisteme de operare riscă să se blocheze.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews