O deficiență în mesageria rețelei de socializare Facebook putea permite unor pirați informatici să schimbe conținutul conversațiilor, a anunțat marți editorul antivirus israelian Check Point, preluat de AFP.

"Ca urmare a intervenției responsabile a Check Point, Facebook a remediat imediat vulnerabilitatea", a scris firma într-un comunicat, fără să precizeze dacă deficiența a fost exploatată efectiv de pirați.

"Profitând de această lacună, se puteau modifica sau șterge mesaje, fotografii, fișiere, linkuri și multe alte lucruri", afirmă Check Point, potrivit Agerpres. Hackerii erau astfel în măsură să schimbe cursul unei conversații pentru a falsifica o înțelegere cu victima, să ascundă o dovadă sau să incrimineze o persoană, să schimbe sau să ascundă informații importante cu eventuale repercusiuni judiciare.

Hackerii mai puteau schimba un link dintr-o conversație cu unul susceptibil să infecteze un calculator sau un terminal mobil cu un soft toxic (malware) și eventual convinge utilizatorul să îl deschidă, potrivit Check Point. Pirații informatici aveau posibilitatea să introducă tehnici de automatizare pentru a înșela în permanență măsurile de securitate", a spus Oded Vanunu, șef al departamentului de cercetări asupra vulnerabilităților la Check Point, citat în comunicat.