Cercetătorii germani lucrează la un sistem care ar putea identifica modul în care craniul vibrează, ca reacție la un semnal cu ultrasunete.
 
 
Experimentul a fost realizat pe un eșantion de 10 subiecți, dar noul sistem a fost capabil să identifice utilizatorul în 97% din cazuri, bazându-se doar pe sunetul produs de craniu.

Sistemul este intitulat "SkullConduct" și are în componență diverse soluții biometrice de securitate aflate în dezvoltare.
 
 „Dacă sunt înregistrate, schimbările în semnalul audio pot reflecta anumite trăsături specifice ale capului utilizatorului”, au explicat cercetătorii.

Cu toate acestea, înainte de a fi comercializat, există câteva obstacole, printre care și blocarea sunetelor de fundal, care pot altera identificarea vibrației craniului, potrivit gizmodo.com, citat de b1.ro.

Echipa de cercetători de la Universitatea din Stuttgart, Universitatea din Saarland și Institutul de Informatică Max Planck va prezenta mai multe detalii despre "SkullConduct" la o conferință pentru Interacțiunea calculator-om, luna viitoare, în California.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews