Cercetătorii în securitate au descoperit un nou tip de Android adware (program care afişează reclame la rularea acestuia), care se poate camufla în unele dintre cele mai populare aplicaţii, cum ar fi WhatsApp şi Facebook. Mai mult de 20.000 de aplicaţii sunt vizate de acest adware şi, o dată încorporat, este aproape imposibil de eliminat.

Acest adware poate apărea ca una dintre aplicaţiile legitime, care sunt extrem de populare în rândul utilizatorilor de Android şi care pot fi descărcate din magazinele de tip "app". Multe dintre aceste aplicaţii sunt pe deplin funcţionale, dar ele ascund un secret urât, deoarece adware-ul se încorporează în sistemul de operare.

Firma de securitate Lookout Security Tech anunţă pe blogul său că singura modalitate de a scăpa de adware este de a cumpăra un nou dispozitiv, revenirea la setările din fabrică fiind ineficientă. "Adware, care în mod  tradiţional este folosit pentru a împinge agresiv reclame, devine acum un cal troian sofisticat. Aceasta este o nouă tendinţă de adware şi una alarmantă", scrie Lookout, care prezice că, pe viitor, problema securităţii dispozitivelor Android se va acutiza.

Până în prezent, cele mai afectate ţări de acest tip de adware sunt SUA, Germania, Rusia, Mexic, Jamaica, Brazilia, Iran, Sudan, India şi Indonezia.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews