Mai mult de 90% din oamenii care călătoresc utilizează camera foto a smartphone-ului ca aparat de fotografiat principal, iar aproximativ 70% dintre turiști utilizează smartphone-ul pentru ghidare și hărți, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Ipsos pentru Huawei. Astfel, camerele foto tradiționale nu mai constituie o necesitate, cel puțin în vacanță – conform cercetării Huawei Summer Barometer, iar smartphone-urile au devenit principalele gadgeturi pe care utilizatorii se bazează atunci când pleacă în vacanță.

Studiul Huawei Summer Barometer a fost realizat de compania de cercetări în marketing, Ipsos, în luna mai 2017, și cuprinde 12 țări europene (Germania, Polonia, Cehia, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Suedia, Finlanda, Norvegia și Danemarca) iar eșantionul a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18-45 de ani, care dețin și utilizează un smartphone de cel puțin un an.

Mai mult, studiul confirmă clar că smartphone-urile nu mai sunt utilizate doar de tineri și adolescenți. Pentru 95% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, cât și pentru 94% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 35-45 de ani, smartphone-ul reprezintă principalul dispozitiv utilizat în materie de fotografie, în timp ce aproximativ 73% dintre locuitorii Europei Centrale și de Est și a țărilor Nordice folosesc telefonul ca dispozitiv principal când vine vorba de hărți sau obținerea orientării. De asemenea, smartphone-urile reprezintă și asistentul preferat în materie de călătorie – 60% dintre utilizatori folosesc smartphone-ul pentru a citi evaluările hotelurilor, a restaurantelor etc. Aceste schimbări datorate smartphone-urilor se pot observa cu precădere în vacanțe sau în călătoriile de afaceri.

De asemenea, studiul Huawei Summer Barometer arată că milioane de persoane se familiarizează cu smartphone-urile din ce în ce mai mult. Trendurile ‘smart’ sunt în continuă dezvoltare, precum descărcarea hărților offline, acțiune pe care 47% dintre respondenți o realizează. Pe de altă parte, există utilități ale smartphone-ului care rămân neexploatate. Studiul arată că, în anumite situații particulare, utilizatorii nu își folosesc smartphone-urile la capacitate maximă. De exemplu, doar 18% dintre aceștia descarcă videoclipuri (emisiuni TV sau filme), pentru a le viziona mai târziu pe parcursul călătoriilor. În plus, mai puțin de jumătate (48%) descarcă muzică pe telefon înaintea călătoriei.

Studiul dezvăluie și un trend neașteptat: pe măsură ce europenii sunt mai dependenți de smartphone-urile lor, iau cu ei mai puține bagaje atunci când călătoresc. De fapt, telefonul, împreună cu accesoriile de bază (39% dintre persoane pun în bagaj o baterie externă, 31% dețin un încărcător rapid și 29% carduri de memorie, în timp ce 1 din 5 locuitori ai Europei Centrale și de Est pun în bagajul de călătorie un selfie stick) sunt obiectele cele mai importante din bagaj în 2017.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews