Patriot Act permite urmărirea suspecților printr-o simplă cerere a FBI, fără să mai fie nevoie de o decizie judecătorească, însă serviciile secrete au dorit să mai adauge câteva articole acestei legi, care însă au fost respinse, deoarece s-a considerat că se încalcă și mai mult dreptul la viață privată.

Această lege a fost adoptată imediat după atacurile teroriste din data de 11 septembrie 2001, când mai multe avioane au fost deturnate și apoi prabușite de teroriști asupra complexului Wold Trade Center și a Pentagonului, pentru a da posibilitatea Guvernului de a supraveghea orice persoană care ar putea plănui un atac terorist împotriva Americii.

Dar dacă această încercare nu a fost aprobată, iată că o alta s-a ridicat și i-a luat locul. A fost creat de CIA și se numește ”Pokemon Go”, care a cucerit întreaga lume în ultima perioadă, scriu cei de la corbettreport.com.

”Dacă vă întrebați cum a fost posibil acest lucru, iată câteva detalii. Internetul conectează din ce în ce mai mulți oameni, ale căror date pot fi colectate cu ușurință. Cele mai importante prevederi ale jocului apar la termeni și condiții. În primul rând, aplicația cere foarte multe detalii despre utilizatorul device-ului, printre care abilitatea de a citi contactele din telefon, conturile pe care le ai pe device și accesul la cameră. Această aplicație îți cere chiar și accesul integral la contul Google, de unde pot fi citite sau trimise email-uri de pe contul userului, pot fi vizualizate documentele și fotografiile păstrate în Google Drive, și multe altele. Dar, aparent este vorba de o greșeală care va fi corectată în curând”, scrie aceeași sursă de mai sus.

”În al doilea rând, siguranța datelor tale este este pusă sub semnul întrebării conform următorilor termeni: ”Putem împărtăși orice informație a utilizatorului care se află în posesia noastră guvernului sau oficialilor care se ocupă de siguranța națională””, conform aceluiași articol.

”Niantic Labs, cei care au creat această aplicație și de care nimeni nu auzise până acum, au avut până anul trecut un start-up în cadrul Google, care a rămas și acum unul dintre acționarii majoritari. John Hanke este fondatorul Niantic, cel care în trecut a fost în spatele Keyhole, Inc., companii create din banii obținuți de la In-Q-Tel, brațul de capital al CIA, care ulterior a fost transformat în Google Maps. Deci furtuna din spatele jocului Pokemon Go a fost creată de un om de afaceri al CIA, care a intregrat compania sa la Google. În cele din urmă, serviciile de informații nu mai au nevoie de amendamentele propuse pentru creșterea siguranței cu ajutorul ”Patriot Act”. Acestea au avut nevoie de crearea unui joc care să fie distractiv pentru ca oamenii să se joace și să în care să plătească în realitate pentru propria lor supraveghere. Bine ați venit în "Matrix Economy”, acolo unde oamenii plătesc ca să fie spionați... și o fac cu zâmbetul pe buze”, se încheie articolul din corbettreport.com.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews