Poliția Română s-a alăturat proiectului ,,No More Ransom” derulat de EUROPOL, care oferă posibilitatea de a-ți recupera fișierele infectate cu viruși de tip ransomware.

No More Ransom este un proiect care a fost lansat în iulie 2016 de Poliția Olandeză, EUROPOL, IntelSecurity și Kaspersky, fiind o cooperare între autoritățile de aplicare a legii și sectorul privat, în lupta împotriva virușilor de tip ransomware.

Astfel, pe site-ul www.nomoreransom.org, utilizatorii Internetului pot găsi informații despre ce înseamnă ransomware și cum să se protejeze de acest fenomen și pot găsi, gratuit, modalități de decriptare a fișierelor deja infectate.

Pentru a putea fi utilizat de persoane din toată lumea, portalul este acum disponibil nu doar în engleză, ci și în olandeză, franceză, portugheză și rusă. De asemenea, se lucrează la variante traduse și în alte limbi, variante care vor fi implementate în curând.

Astăzi, Bitdefender, Emsisoft și Check Point au devenit parteneri în acest proiect, 32 de noi instrumente de decriptare fiind adăugate pe site-ul www.nomoreransom.org.

Până acum, 8 astfel de instrumente pentru decriptare sunt disponibile pentru a fi utilizate, în mod gratuit, iar 5.000 de victime ale ransomware au reușit să-și decripteze fișierele, fără a plăti răscumpărări infractorilor cibernetici.

De asemenea, polițiile din România, Austria, Croația, Danemarca, Finlanda și Slovenia s-au alăturat acestui proiect, la care participă, în total, 20 de țări.

Autoritățile de aplicare a legii, dar și sectorul privat s-au alăturat în acest proiect pentru a lupta împotriva infractorilor cibernetici, care folosesc ransomware pentru a obține importante sume de bani.

Deoarece conștientizarea rămâne principala cale pentru a preveni fenomenul ransomware, câteva măsuri de protecție pot preveni multe probleme în acest domeniu. Poliția Română vă recomandă să aveți fișierele salvate într-un sistem de rezervă, să folosiți programe antivirus și să vă updatați programele pe calculator.

Mai multe sfaturi preventive și informații pot fi găsite pe site-ul www.nomoreransom.org.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews