Justin Rosenstein, omul care a creat în 2007 funcția Like pentru Facebook,  se distanțează de social media și spune că se teme de o „distopie a telefoanelor inteligente”, informează The Guardian.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, fost programator la Google și Facebook, a ajuns să fie convins că toate aplicațiile pot avea efecte psihologice negative asupra oamenilor din întreaga lume așa încât a renunțat la Reddit și la Snapchat și și-a limitat masiv accesul la Facebook. El și-a cumpărat un iPhone și și-a rugat asistentul să creeze o funcție care să-l împiedice să descarce orice fel de aplicație.

„Toată lumea este distrasă. Tot timpul", spune Rosenstein care a ajuns să considere propria creație - ademenitorul Like de la Facebook - un simbol al „pseudo-plăcerii".

Prin această decizie radicală de a spune „adio" oricărui fel de aplicații, Rosenstein atrage atenția asupra unui aspect pe care-l consideră îngrijorător: pe lângă faptul că social media îi face pe utilizatori dependenți influențând sănătatea lor mintală, această preocupare din ce în ce mai mare legată de social media îi face pe oameni mai puțin deștepți.

Există numeroase studii care spun că folosirea aplicațiilor limitează capacitatea de concentrare și influențează scăderea IQ-ului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews