Social media este acum mai populară ca sursă de știri, pentru tineri, decât televiziunea. În pofida acestui lucru, un studiu recent a arătat că șase din zece oameni publică știri pe Facebook și Twitter fără să le citească.
 
Iar acest tip de conținut, publicat aproape inconștient, are efecte asupra opiniilor politice și culturale ale oamenilor. 
 
Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Columbia University și French National Institute, care a analizat milioane de știri partajate pe Twitter și Facebook. Cercetătorii au aflat că pe 59% dintre link-urile publicate nu s-a dat clic nici măcar o dată.
 
„Oamenii sunt mai dispuși să partajeze un articol decât să îl citească”, a declarat Arnaud Legout, co-autor al studiului, potrivit go4it.ro.
 
Un alt studiu recent a arătat că majoritatea oamenilor (70%) comentează la articolele publicate pe Facebook după ce le citesc doar titlul. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.