Yahoo investighează o posibilă breșă în serverele sale după ce numele, parolele și datele de naștere a peste 200 de milioane de utilizatori au ajuns de vânzare în mediul online.
 
Ancheta este una de proporții, având în vedere numărul mare de utilizatori care ar fi putut fi afectați și de gravitatea faptelor, potrivit UPI.

Informațiile ar fi fost puse în vânzare de un hacker cunoscut sub numele de ”Peace” pentru trei monede virtuale Bitcoin, adică aproximativ 1.860 de dolari.

''Yahoo lucrează intens pentru păstrarea siguranței utilizatorilor și îi încurajează întotdeauna pe utilizatori să aibă parole puternice și să folosească parole diferite pentru diferite platforme'', a transmis gigantul informatic într-un comunicat, citat de b1.ro.

Alan Woodward, expert în securitate cibernetică la Universitatea Surrey din Anglia, a susținut că experții încearcă să descopere dacă scurgerea de informații este reală sau nu.

Portalul Motherboard a transmis că a reușit să obțină câteva dintre datele puse în vânzare, dar majoritatea corespundeau unor conturi de Yahoo Mail care nu mai funcționau.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews