Facebook este în centrul unui scandal, după ce societatea Cambridge Analytica a fost acuzată că a cules în mod ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare condusă de Mark Zuckerberg.

 

Platforma de socializare a anunțat că va adopta modificări pentru a simplifica modul în care utilizatorul își poate proteja datele personale.

 
„Este tot în responsabilitatea noastră să spunem utilizatorilor ce date colectăm și utilizăm, într-un limbaj detaliat, însă ușor de înțeles. În săptămânile următoare vom propune o serie de actualizări ale Condițiilor de Utilizare a Facebook, bazate pe angajamentul nostru față de oameni. Vom actualiza și politica de utilizare a datelor pentru a explica mai bine ce date colectăm și cum le utilizăm. Scopul acestor actualizări este transparența și nu dobândirea unor noi permisiuni de a colecta, utiliza și distribui informațiile. Pentru aceste schimbări am lucrat împreună cu autoritățile de reglementare, legiuitori și experți în protecția datelor”, se arată într-un comunicat l companiei.

Potrivit Facebook, s-a remodelat întregul meniu de Setări pentru dispozitivele mobile, de sus în jos, astfel încât totul să poată fi găsit cu ușurință. De asemenea, s-a renunțat la diferitele Setări dispersate pe aproape 20 de ecrane și toate au fost aduse într-un singur loc.

În plus, apare un nou meniu, botezat Privacy Shortcuts, ce permite controlul datelor din câteva atingeri ale ecranului și oferă explicații clare despre modul în care acest control funcționează.

„Toate aceste elemente oferă o experiență vizuală îmbunătățită, mai clară și mai ușor de găsit. De aici, utilizatorii pot să: își îmbunătățească securitatea contului: mai multe straturi de protecție pot fi adăugate contului, precum autentificarea în doi pași își gestioneze informațiile personale: postările de până atunci pot fi revizuite sau șterse dacă este cazul, stabilească ce reclame sunt afișate: prin gestionarea informațiilor pe care le folosim pentru a afișa reclame, controleze cine poate vedea postările și informațiile de profil”, notează compania.

Reprezentanții rețelei de socializare precizează că, prin noua opțiune Access Your Information, utilizatorii pot accesa și gestiona informații, precum: postări, reacții, comentarii sau căutări. „Din această secțiune pot fi șterse orice informații din Timeline sau legate de profil, ce nu ar trebui să mai fie pe Facebook. Am simplificat și modul în care datele postate pe Facebook pot fi descărcate - pentru că, în esență, acestea aparțin utilizatorilor. O copie securizată a acestora poate fi descărcată și chiar transferată către un alt serviciu. Aici sunt incluse fotografii, contacte adăugate contului, postări din Timeline și altele”, se arată în comunicatul de presă.