În curând, Facebook ar putea înlocui micile simboluri folosite pentru a reprezenta în scris o anumită stare de spirit cu fotografiile utilizatorilor. 

De exemplu, în loc să fie afișat un smiley pentru caracterele ”:)”, să apară o poză cu utilizatorul respectiv zâmbind.

Acest lucru este posibil pentru că Facebook a obținut un brevet care prevede ca, în loc de emoji-urile generate pentru diverse combinații de caractere, să fie folosite chiar fotografii cu figura utilizatorilor care să reflecte o anumită stare de spirit. În acest scop, Facebook ar urma să apeleze la controversatul sistem de recunoaștere facilă. Pe baza acestuia, portretele foto ar putea fi catalogate în funcție de starea de spirit pe care o reflectă și folosite automat în loc de emoji.

Această funcție nu va putea fi aplicată în Uniunea Europeană deoarece contravine legislației, mai exact recunoalterea facială nu este permisă.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.