Serviciile secrete ale SUA au avertizat ferm cetățenii americani să nu cumpere smartphone-uri produse de companiile chineze Huawei sau ZTE, întrucât acestea ar putea fi folosite ca instrumente pentru spionaj, relatează ediția online a postului CNN.

Responsabili din CIA, NSA, FBI și Agenția de Informații a Apărării au estimat, în timpul unor audieri desfășurate marți în fața Comitetului de Informații al Senatului de la Washington, că societățile chineze producătoare de smartphone-uri reprezintă o amenințare de securitate la adresa cetățenilor americani.

Există riscul accesării infrastructurii de telecomunicații naționale de către companii „controlate de guverne străine”, a explicat directorul FBI, Chris Wray.

Huawei este un lider mondial în sectorul echipamentelor informatice, iar guvernul american a interzis deja de ceva timp unor agenții federale să achiziționeze produse ale acestei societăți. Există posibilitatea unor modificări de tip malware sau de furt de informații, precum și de efectuare a unor operațiuni de spionaj nedetectate, a mai spus Chris Wray.

Congresul american a emis în anul 2012 un raport în care atenționează că respectivele două companii chineze trebuie privite „cu suspiciune”. Dar ambele au contestat la acea vreme concluziile acelui raport, Huawei calificându-le drept „nefondate”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews