Facebook, dar și alte rețele sociale, sunt criticate dur de un fost manager Facebook pentru modul în care manipulează utilizatorii și afectează societatea.

Chamath Palihapitiya, care a fost până în 2011 vicepreședinte pentru creșterea numărului de utilizatori la Facebook, a declarat că rețelele sociale reprezintă instrumente care distrug esența societății. 

Acesta și-a exprimat opiniile, spunând inclusiv că se simte vinovat pentru munca pe care a depus-o în cadrul Facebook, în cadrul unui eveniment organizat de Stanford Business School.

Palihapitiya a spus că opinia sa nu are legătură cu reclamele cumpărate de organizațiile rusești pentru influențarea alegerilor din Statele Unite sau a referendumului pentru Brexit și că este vorba de o problemă globală, care erodează fundamentele de bază ale societății și relațiile dintre oamenii. 

Rețelele sociale, a continuat Palihapitiya, distrug discuția civică și cooperarea dintre oameni, promovând în același timp dezinformarea și dezbinarea. .


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews