Facebook, dar și alte rețele sociale, sunt criticate dur de un fost manager Facebook pentru modul în care manipulează utilizatorii și afectează societatea.

Chamath Palihapitiya, care a fost până în 2011 vicepreședinte pentru creșterea numărului de utilizatori la Facebook, a declarat că rețelele sociale reprezintă instrumente care distrug esența societății. 

Acesta și-a exprimat opiniile, spunând inclusiv că se simte vinovat pentru munca pe care a depus-o în cadrul Facebook, în cadrul unui eveniment organizat de Stanford Business School.

Palihapitiya a spus că opinia sa nu are legătură cu reclamele cumpărate de organizațiile rusești pentru influențarea alegerilor din Statele Unite sau a referendumului pentru Brexit și că este vorba de o problemă globală, care erodează fundamentele de bază ale societății și relațiile dintre oamenii. 

Rețelele sociale, a continuat Palihapitiya, distrug discuția civică și cooperarea dintre oameni, promovând în același timp dezinformarea și dezbinarea. .2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.