Un miliard de utilizatori de conturi online Yahoo s-au confruntat cu un nou atac cibernetic în urma căruia datele le-au fost afectate, informează Mediafax.

Deși atacul cibernetic a fost comis în 2013, serviciile de securitate americane au depistat anul acesta infracțiunea după ce aceștia au furnizat companiei Yahoo date furate de o terță parte.

Yahoo a transmis că hackerii au sustras nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naștere, dar și parole de acces și răspunsuri la întrebări de securitate.

Cu toate acestea cei de la Yahoo mai informează că date despre conturi bancare nu au fost sustrase.

Cele un miliard de conturi online afectate reprezintă practic aproape numărul tuturor utilizatorilor Yahoo.

Incidentul de securitate anunțat recent de Yahoo este al doilea după ce în septembrie compania americană a semnalat că hackerii angajați probabil de state au sustras în urma unor atacuri cibernetice lansate în anul 2014, datele a cel puțin 500 de milioane de utilizatori de conturi online Yahoo.

Cele două atacuri cibernetice nu par să fi fost coordonate.

Compania Yahoo le-a recomandat utilizatorilor care nu și-au schimbat parolele de acces în ultimii trei ani să le modifice.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews