Amenzile au fost date de arbitrul pieței telecomunicațiilor, ANCOM, pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu semnal a 90 de localități rurale, obligații asumate în urma licitației din 2012. 


Vodafone a luat partea leului din amendă-720.000 lei, urmată de Orange cu 120.000 de lei și Telekom cu 60.000 de lei. 
 
Vodafone și Orange au avut fiecare obligația de a acoperi câte 225 de localități rurale, Cosmote 169, iar RCS&RDS 57 de localități rurale până la 5 aprilie 2016. Dintre aceșteaa doar RCS&RDS și-a respectat obligațiile.

În urmă controalelor ANCOM începute din 6 aprilie, s-a constatat neîndeplinirea de către Vodafone a obligațiilor de acoperire a 72 de localități din cele care îi reveneau conform licenței obținute iar compania a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 720.000 de lei, se arată într-un comunicat al autorității. În cazul Orange România, 12 localități din cele asumate nu au fost acoperite cu semnal iar sancțiunea a fost 120.000 de lei amendă iar în cazul Telekom, cele 6 localități lipsă au subțiat cu 60.000 de lei bugetul companei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews