WhatsApp anunță că, începând de la 1 ianuarie 2018, nu va mai funcționa pe BlackBerry OS și BlackBerry 10 și nici pe Windows Phone 8.0 și versiunile anterioare, relatează Le Figaro. De la 30 iunie, aplocația nu mai funcționează nici pe Nokia Symbian S60, scrie News.ro. 

„Atunci când am lansat WhatsApp, în 2009, oamenii își foloseau aparatele mobile în mod foarte diferit față de astăzi. Aproape 70% dintre smartphone-urile cumpărate la acea vreme aveau sisteme de exploatare BlackBerry și Nokia”, explică compania.

„Sistemele de exploatare mobile oferite de Google, Apple și Microsoft (care reprezintă 99,5% din vânzări în prezent) reprezentau mai puțin de 25% din vânzarea de aparate mobile la acea vreme (...). Noi dorim să ne concentrăm eforturile asupra platformelor mobile celor mai utilizate”, anunță compania într-o notă pe blog. 

„A fost o decizie greu de luat, însă este (o decizie) bună (...). Dacă folosiți unul dintre aparatele vizate, vă recomandăm să treceți la noul Andoid, iPhone sau Windows Phone (...)", se arată în postare. Următoarea oprire a anumitor smartphone va privi Nokia S40, după 31 decembrie 2018, iar cele Android cu versiunile 2.3.7 și anterioare după 1 fenruarie 2020.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews