În urmă cu zece ani, Yahoo era un competitor feroce al Google, promovându-și motorul de căutare în orice browser și în principal prin Yahoo Messenger. Vremurile de glorie au trecut, iar Yahoo se gândește să-și închidă prăvălia pe Internet permanent, potrivit playtech.ro.

Yahoo încă mai există. Are o pagină de internet destul de frecventată și un motor de căutare care încă funcționează deși, e la fel de împiedicat cam cum erau toate motoarele de căutare prin 2004. 
 
Yahoo este, aparent, coacționar la Alibaba, deținând 24% din acțiunile celui mai mare retailer online din China. În acest moment Yahoo! valoarează 31 de miliarde de dolari, în timp ce cota companiei în Alibaba e de aproximativ 32 de miliarde.

În plus, firma este, momentan, un conglomerat complicat deținut de mai multe firme, inclusiv Alibaba care, la rândul ei, deține o parte importantă din Yahoo! și Yahoo! Japonia. Afacerile de bază ale Yahoo!, adică publicitate și căutare online, valorează 13 miliarde de dolari, pe minus.

Consiliul director al companiei va lua, probabil, o decizie în privința ”vânzării” afacerilor online la sfârșitul săptămânii, conform unei surse de la Wall Street Journal. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de infuențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews