ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„ȘOC! A cui era MINA de la COSTINEȘTI!”, scrie Cătălin Tache de la Național. Și ce s-a întâmplat cu a doua mină?, ne întrebăm și noi. Reamintim că autoritățile susțineau că o mină (rusească?) a explodat într-un dig de la Costinești în timp ce o a doua mină se plimba prin zonă. Tache observă că până acum au fost prezentate în câteva rânduri minele (ucrainene) găsite cât și detonarea lor iar de data aceasta nu ni se furnizează nici o imagine cu urmele deflagrației. Singurele imagini furnizate de presă de la fața locului au fost cu un șobolan mort, care nu părea din sistem. Dacă a doua mină ajungea la Constanța și exploda în timp ce Iohannis primea onorul militar fără să-l mai dea și el pentru că avea mâna ocupată cu consoarta? Cătălin Tache pare să spună: ROG, răspuns rapid! Iată observațiile sale:

„Românii tocmai ce au fost asigurați, de la cel mai înalt nivel, că Forțele Navale Militare aduc ”siguranță în Marea Neagră”! Și prima întrebare de ”Radio Erevan” ar fi … care Forțe Navale Militare Române?

Minele care au fost găsite până acum au fost fotografiate…

Oricum a fost suficient ca, în timp ce Germania a anunțat și oficial că nu va acorda nici în ruptul capului 2% din PIB domeniului Apărării, ”marii bărbați de stat” de la București se pregătesc deja intens de depășirea pragului de 3%…

I-a scos dopul din ureche

Oricum, exact cu 24 de ore înainte de mult trâmbițata Zi a Marinei de la Constanța, a fost rostogolită de-a dreptul isteric știrea exploziei ”minei militare rusești de la Costinești”! Cu atât mai mult propaganda operativă insistând că românii ar trebui dați pe spate de ”curajul” demnitarilor români care, și în aceste ”condiții de război”, au făcut totuși deplasarea la Constanța.

Acolo unde au informat că ”frații ucraineni” vor lupta cu rușii ”până la ultimul leuț românesc”…Chiar nimeni nu a mai auzit nimic, în afară de ăla cu dopul în ureche?

Când mult mai simplu ar fi fost ca Forțele Navale Militare Române să dea peste nas oricărui ”Toma Necredinciosul” cu prezentarea publică a pozelor cu mina de la Costinești… Sau barem ce a mai rămas din ea… Fiind totuși greu de crezut că explozia unei mine militare într-un dig de ciment nu lasă chiar nicio urmă, dar nici una…

Isteria ”minei de la Costinești” fiind astfel construită în special pe declarația unui tânăr civil atletic, cu ”șosete albe” în ”șlapii de serviciu”, care nu doar că a auzit ”explozia asurzitoare”, dar care chiar a fost transportat de urgență la Spital! Acolo de unde i s-a pierdut imediat urma, probabil după ce ”i-au scos dopul din ureche”…

Așa că ori dați drumul la fotografia cu mina de la Costinești sau ce a mai rămas din ea, ori prezentați și declarațiile celorlalți martori oculari, dacă există și aceștia…”