Profesorul Univ. Dr. Corneliu Turianu s-a săvârșit după o lungă suferință. În urma cu o lună s-a simțit rău și a fost dus de la biroul său de la CNSAS direct la spital, schimbând spital după spital.

Până astăzi dimineață, când a plecat de la Elias la Universitatea de Drept din Ceruri. Încă din anii '90, s-a remarcat public ca un mare luptător pentru dreptate, spune jurnalistul Victor Roncea.

Este judecătorul care a eliberat toți incarcerații ilegal de la Mineriadă - în vremea lui Iliescu! -, țărănistul care a avertizat primul asupra necesității unei Legi a Pământului, prin care să fie interzisă vânzarea acestuia către străini, magistratul care a rejudecat Procesul Ceaușescu, profesorul de drept care a semnalat aberațiile discriminării majorității românești, prin care sunt încurajate oficial actele extremiștilor maghiari, membrul și secretarul Colegiului CNSAS care a știut să deconspire cei mai perfizi colaboratori ai Securității.

Discursurile sale din Parlament și articolele sale de pe blog - adevărat lecții de Drept - stau mărturie asupra puterii, inteligenței și înțelepciunii sale. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews