ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimele două luni, de fiecare dată când se comite vreo infracțiune, presa care critică constant orice măsură de reformă în justiție inițiată de PSD-ALDE subliniază că „autorul acelei infracțiuni tocmai ce fusese eliberat prin recursul compensatoriu”.

Azi, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a emis un comunicat de presă în care, „având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la incidența recidivei în rândul populației carcerale din sistemul penitenciar românesc, face următoarele precizări:

- Ponderea deținuților recidiviști în populația penitenciară generală înregistrează un trend descendent, în anul 2017 înregistrându-se un procent de 38,37% deținuți recidiviști, comparativ cu anul 2012 când ponderea deținuților recidiviști era de 45,78%.

- În perioada 19.10.2017–26.01.2018, din unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost puse în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, 1031 de persoane, fiind admisă, de către instanțele de judecată competente, liberarea condiționată pentru 3427 de persoane.

- Din totalul celor 4458 de persoane care au beneficiat de măsurile compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, au recidivat 42 de persoane, ponderea recidiviștilor situându-se sub pragul de 1%.”