ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crucea Eroilor Revoluției Române ridicată pe locul plin de sânge în 21-22 decembrie 1989, unde au murit tinerii protestatari anticomuniști, în dreptul Fântânii de la Facultatea de Arhitectură, Tricolorul pictat și Placa de marmură instalată în cinstea jertfei lor, au fost profanate prin vandalizare cu inscripții triviale și simbolul comunist secera și ciocanul.

Profanarea de tip idiotic copiată de trepanți de la brigăzile soroșiste „antifa” internaționaliste s-a realizat în văzul lumii - zeci de camere, buricul Capitalei, Kilometrul 0 al României, fosta „Zonă Liberă de Neocomunism” - prin sprayere cu culoarea preferată a homosexualilor, roz bombon.

Observăm că metoda de profanare seamănă izbitor cu cea executată la Biserica din IOR, care a fost vandalizată similar în martie anul 2021, fără ca Poliția să descopere vreodată făptașii.

Din nou, pare aceeași mână a unui bolnav în libertate care a mai profanat și Biserica de Lemn din Parcul Titan, și statuia marelui român Nicolae Paulescu și apoi monumentul filosofului-martir Mircea Vulcănescu. În nici unul dintre cazuri, în ciuda camerelor de supraveghere disponibile în număr mare, în toate cele trei locații, Poliția Capitalei nu a reuși să descopere nici măcar un suspect, darămite să mai găsească făptașul sau făptașii.

Poate în cazul de față, cu zeci de camere instalate în Piața Universității, va reuși? Sau trebuie demisă și conducerea actuală a Poliției Capitalei, nu numai cea a Academiei de Poliție, ca să se miște ceva?

Facem un apel către Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, care s-a aflat și el în Piața Universității în anii 1990, ca student al Facultății de Drept a Universității București, pentru predarea acestui caz de vandalism în lanț unui colectiv de polițiști capabil, dacă mai există așa ceva în Poliția Română. Dacă nu, să aducă și polițiști din Pakistan și Nepal!