ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii care instrumentează „Dosarul Mineriadei” declară că nici până în prezent nu au fost identificate toate persoanele vătămate în urma evenimentelor din 13-15 iunie 1990 petrecute în municipiul București, cu toate că au fost efectuate o serie de verificări.
 
Identificarea tuturor victimelor mineriadei e unul dintre obiectivele stabilite în sarcina procurorilor prin hotărârea pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care a fost confirmată măsura infirmării dispusă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii spun că, în urma verificării datelor menționate în evidențele constituite la nivelul unităților unde aceste persoane au fost reținute, cât și a fotografiilor realizate la momentul reținerii, nu în toate cazurile identificarea a fost posibilă, întrucât unele din aceste persoane au declarat date de stare civilă care nu le aparțineau sau care nu au corespondent în baza de date Centrală de Evidență a Persoanelor.

Pentru un număr de circa 100 de persoane din Piața Universității, reținute în dimineața zilei de 13 iunie 1990, nu există date suficiente care să poată conduce la identificarea lor întrucât au fost indicate în albumele foto realizate în incinta U.M. Măgurele numai cu nume și prenume, fără alte date suplimentare.

Astfel, procurori ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus astăzi, prin ordonanță, autorizarea publicării pe site-ul instituției a fotografiilor existente la dosarul cauzei, în scopul identificării tuturor persoanelor vătămate. 

Cei care pot oferi informații despre identitatea persoanelor din fotografiile de mai jos au la dispoziție următoarele date de contact:

nr. telefon fix: 021 319 38 33 (interior 1244)
nr. fax: 021 319 38 89
adresă e-mail: sectia_militara@mpublic.ro

Persoane ridicate din Piața Universității în zilele de 13-15.06.1990 și reținute la U.M. 0575 Măgurele
 

Persoane reținute la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (U.M. 0828 București) în zilele de 14-15.06.1990
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews