ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Tribunalului București l-au condamnat la 23 de ani și 6 luni închisoare pe Abdullah Atas, pentru omor calificat, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului, omul de afaceri fiind acuzat că a intrat intenționat, în 2015, cu mașina în polițistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă. Decizia instanței nu este definitivă.

Conform anchetatorilor, accidentul în urma căruia polițistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august 2015, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Polițistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească mașina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat și l-a lovit.

Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri.

„Cu victima pe capotă și circulând cu viteză excesivă, inculpatul a parcurs distanța de aproximativ 350 m după care a efectuat viraje succesive stânga- dreapta în urma cărora victima a fost proiectată pe spațiul carosabil și a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21 august 2015. După proiectarea lucrătorului de poliție, inculpatul Atas Abdullah și-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 kilometri, iar la intersecția șoseaua Pipera- șoseaua București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuiește un imobil", se arată în rechizitoriu.

Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri turc consumase băuturi alcoolice într-un club din Capitală și avea, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie 1,95- 2.00 la mie.

Pe 21 august 2015, polițistul Gheorghe Ionescu a murit la spital, după aproximativ trei săptămâni de la accident.