ACTUALIZARE 14:36 Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, este propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcția de șef al DNA, informează, joi, MJ.

"În urma desfășurării procedurii de selecție, care a avut loc în perioada 6 august - 4 septembrie, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție este Adina Florea", se arată în anunțul publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Potrivit MJ, urmează ca această propunere să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și, ulterior, președintelui Klaus Iohannis, pentru numirea în funcție.

Știrea inițială


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va anunța joi propunerea pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

„La orele 13,00, propunerea pentru procuror-șef DNA va fi anunțată pe www.just.ro și transmisă Secției pentru procurori din CSM, pentru avizul consultativ!", a precizat miercuri Tudorel Toader, într-o postare pe Facebook.

Cei șase procurori admiși la selecția pentru conducerea DNA și care au susținut interviurile luni și marți cu ministrul Justiției sunt: Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanța, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Nicolae Lupulescu - procurorul militar, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României și Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Potrivit MJ, propunerea/propunerile ministrului Justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale