ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi propunerea pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție: Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
„Fără a nega, astfel, lucrurile bune care s-au realizat în ultimii ani, un bilanț necosmetizat al activității DNA pune în lumină destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept. Fie că vorbim despre activitățile desfășurate de către procurori cu funcție de execuție, fie (mai grav) că ne raportăm la cei cu funcții de conducere, chiar la nivel de vârf, regăsim componente care s-au îndepărtat simțitor de la abordarea profesionistă, echilibrată, în contrast cu statutul profesiei noastre , iar uneori chiar în conflict cu legea", citează Stiripesurse din proiectul de management al magistratului.
 
Adina Florea susține, în proiectul de management, că a identificat mai multe probleme în activitatea DNA, fiind reluate unele critici aduse de Tudorel Toader fostei conduceri.
 
Printre vulnerabilitățile menționate de magistrat în proiect se numără plasarea activității DNA în afara legii prin activități de investigare care au depășit limitele de competență prevăzute de Constituție și de legile organice, numărul în creștere al soluțiilor de achitare definitivă dispuse de instanțele de judecată, important barometru al ineficacității activității DNA și respectul instituțional, intenționat diminuat față de alte instituții și/sau autorități publice sau pasivitatea în fața unor semnale publice repetate de încălcare a legii de către unii procurori din cadrul DNA.