ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat că dosarul de ucidere din culpă privind moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost clasat. Decesul nu este consecința vreunei fapte penale, susțin procurorii.

Procurorii au ales varianta sinuciderii, cea mai comodă și la îndemână pentru mai toate cazurile de morți suspecte din ultima perioadă.

"Raportul medico-legal arată că moartea lui Dan Condrea a fost una violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure, cât și prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) și sunt în legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul. La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel anterior menționat", a declarat Cornelia Șandru, consilier personal al Procurorului General al României, potrivit Mediafax.

De asemenea, procurorii au anunțat că expertiza realizată în dosar arată lipsa urmelor de frânare sau de evitare a copacului, iar accidentul s-a produs în condiții de vizibilitate bună, carosabilul fiind uscat, fără denivelări sau obstacole de direcția de deplasare, concluzia anchetatorilor fiind că decesul lui Dan Condrea este consecința unui act de sinucidere.