ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat acuzat de cămătărie a cerut să fie mutat din celula unde stătea împreună cu Luigi Boicea, tânărul din Craiova acuzat de propagandă în favoarea ISIS, pe motiv că acesta se roagă noaptea cu voce tare și îi explică metode de „suprimare a dușmanilor Islamului", potrivit unor surse judiciare.

În decembrie 2015, Luigi Boicea a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru propagandă jihadistă în favoarea ISIS, el fiind reținut atunci pentru 24 de ore și apoi eliberat sub control judiciar.

Anchetatorii susțin că Luigi Boicea a continuat să acceseze site-uri de propagandă, încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai organizației pentru a obține sprijin logistic și financiar.


„Pe întreaga perioadă a controlului judiciar, inculpatul a încălcat în mod sistematic obligația instituită în sarcina sa, inclusiv după data de 24.09.2016, când a devenit major, continuând să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți, aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic, și încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai respectivei organizații teroriste în satisfacerea dorinței manifeste de a obține sprijin logistic și financiar pentru săvârșirea unui act de terorism", se spune în comunicatul DIICOT.