ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17.11/09:30 Adrian Severin a reacționat pe facebook la decizia Înaltei Curți, afirmând că sentința este o „comedie”.

„Sentința a fost pronunțată. Comedia s-a terminat. Mai precis acest act al comediei.  Așa cum mă așteptam, ceea ce a început ca o farsă jurnalistică s-a sfârșit printr-o farsă judiciară. Aceasta nu a fost lupta dintre cinste și corupție, ci dintre patrie și dușmanii ei. Într-o colonie nu există stat de drept.
O bătălie s-a încheiat dar istoria nu se sfârșește aici. Românii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastră”, a scris Severin pe facebook.

Știrea inițială

 

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri, de instanța supremă, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită și trafic de influență.


Trei europarlamentari - Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler și austriacul Ernst Strasser - ar fi acceptat „să-și vândă serviciile" jurnaliștilor care pretindeau că se ocupă cu acțiuni de lobby. După ce înregistările au fost publicate, eurodeputatul austriac și cel sloven au demisionat din Parlamentul European. Nu și Adrian Severin, care a susținut tot timpul că dosarul pentru care este acum trimis în judecată este o înscenare

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul „ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Conform anchetatorilor, Adrian Severin a depus amendamentul prin intermediul unui coleg.

Eurodeputatul sloven și cel austriac au demisionat din PE renunțând astfel la imunitatea parlamentară, în schimb Adrian Severin a refuzat, susținând că este vorba de „o înscenare pusă la cale de persoane care au acționat ca agenți provocatori și cu o motivație politică"

Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2013. În primă înstanță, judecătorii l-au condamnat pe fostul europarlamentar la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare.