ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

ACTUALIZARE 3.08 / 00:50 Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a revenit cu noi precizări după anunțul făcut pe Facebook vineri seară privitor la presupusa moarte a nepoatei sale, atestate de probele ADN. Acesta afirmă că informarea transmisă de Ministerul Justiției către familia Măceșanu, conform căreia probele ADN prelevate din gospodăria lui Gheorghe Dincă se potrivesc cu profilul genetic al Alexandrei, nu îl face totuși să creadă explicațiile țesute despre incinerarea victimei într-un butoi. Alexandru Cumpănașu mai atrage atenția asupra politizării dramei de la Caracal și îi îndeamnă pe români să nu se lase instigați la proteste de apropiații cercurilor de putere.

„APEL: Dragi oameni buni, CER jegurilor care au ținut cu procurorii care au omorât-o să nu aibă cinismul de a cere tocmai ei să iasă lumea în stradă. Să lase jocurile electorale și politica departe de Alexandra. Când vom considera că nu mai este nici o spetanță, familia Alexandrei vă va ruga să aprindeți o lumânare pt ea în liniște într-un loc nepolitizat din București și atât. Fără lozinici și manipulări. În rest fac următorul ANUNȚ: Informarea ministerului justiției către familia mea nu mă face să cred deloc că Alexandra a fost arsă acolo și toate balivernele despre această situație. Voi ruga pe vărul meu să facem o expertiză internațională a rămășitelor din acel „butoi”. Nu pot contesta rațional rezultatul IML până la proba contrară, dar nu cred nimic din povestea construită în jur. Așteptăm și hârtiile de la IML să vedem la ce se referă exact analiza. Inelul și lănțișorul de ARGINT au fost găsite netopite!!!!!!. Tot în acel recipient și arse în același timp la o temperatură URIAȘĂ. Când vărul meu le-a identificat, acestea erau doar „afumate” dar ÎNTREGI. Aici avem de a face cu o caracatiță cu mulți golani care au nevoie de un țap ispășitor și oprirea discuției despre acest sistem bolnav în care oamenii simpli nu au nici o șansă la viață. Până vom avea contraexpertiza internațională sunt obligat să accept testul IML, dar NU și povestea de 2 lei servită despre criminal, arderea trupului, etc. De asemenea este incalificabil și inexplicabil de ce inițial cercetarea la fața locului s-a făcut fără criminaliști, pe grabă, iar după 2 zile monstrul este transportat la București. Adică practic timp pt intoxicări, ascuns sau plantat probe, timp crucial pt ca o rețea bine organizată până sus în statul român să își „pună lucrurile în ordine”!!!!! Pt mine acum este ÎNCEPUTUL luptei pt Alexandra și aflarea adevărului! #112vreausatraiesc!. Vă rog să fiți alături de mine în continuare în această bătălie pt copiii noștri!”, a îndemnat Alexandru Cumpănașu pe contul lui de socializare în noaptea de vineri spre sâmbătă. 
  
ȘTIREA INIȚIALĂ 
 
Într-o reacție emoționantă postată pe Facebook vineri seară, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, minora sechestrată săptămâna trecută la Caracal, susține că testele ADN prelevate de INML din gospodăria lui Gheorghe Dincă atestă decesul fetei. Potrivit Mediafax, anchetatorii i-au transmis ministrului Justiției că ADN-ul este al Alexandrei, iar Ana Birchall a informat ulterior familia minorei.

„Oameni buni ai acestei țări care ne-ați fost alături, ALEXANDRA ESTE CONFIRMATĂ DECEDATĂ de testele ADN. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu. Am eșuat. Nu am reușit să salvez viața acestui minunat copil. Dacă aș fi aflat cu câteva ore mai devreme măcar de ora 21:00 joi... STATUL ESTE CEL CARE A OMORÂT-O! Dar vă promit CĂ NU VA SCĂPA PICIOR DE POLITICIAN, PROCUROR, POLIȚIST, JUDECĂTOR, STS-ist. Asta ține de mine. Și voi răscoli tot acest sistem cu orice preț”, a anunțat Alexandru Cumpănașu, vineri seară, pe pagina lui de social media.

Rezultatul testelor ADN efectuate de Institutul Național de Medicină Legală și primite de ministrul Justiției vineri seară indică faptul că rămășițele osoase găsite de anchetatori în gospodăria lui Gheorghe Dincă din Caracal ar aparține Alexandrei Măceșanu, minora de 15 ani răpită, sechestrată și violată în urmă cu o săptămână, au declarat surse apropiate anchetei pentru G4Media.ro .