ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a vorbit despre condamnarea de patru ani de închisoare cu executare pe care a primit-o pentru favorizarea infractorului.

Bica a declarat că va contesta decizia instanței și susține că nu a comis nicio infracțiune.

„Urmează să declar apel după ce voi vedea motivarea. E foarte greu de explicat deoarece, din punctul meu de vedere, acolo nu există fapte și nu am săvârșit infracțiuni. Rațiunile pentru care la una dintre cele patru infracțiuni s-a decis, urmează să le observ în viitor. Am favorizat infractorul Tender, un infractor pe care l-am arestat, l-am trimis în judecată și a luat 13 ani de închisoare. Iar eu l-am favorizat...”, a afirmat Bica pentru B1 TV.

În ceea ce privește achitarea sa în cazul acuzațiilor de favorizarea a lui Adriean Videanu, Alina Bica a declarat: „Din punctul meu de vedere, în legătură cu respectiva ordonanță de ridicare parțială a sechestului nu există o activitate infracțională. La vremea respectivă nu a interesat pe nimeni, s-a emis un mandat de arestare preventivă în cauză, am stat trei luni arestată și cu privire la presupusa faptă s-a dispus achitarea”.

„Că este o zi de condamnare sau e o viață, din punctul meu de vedere înseamnă cam același lucru. Mie mi-au luat și cariera, și viața, și felul meu de a fi, și tot ce am avut. Consider că nu am săvârșit infracțiuni și mi se pare nedrept ce se întâmplă în continuare. Rămâne să vedem până la final cum va fi”, a mai spus Alina Bica.