ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alina Bica a declarat că decizia CCR legată de abuzul în serviciu este exact ceea ce a cerut să se constate, menționând că în cazul ei lucrurile se vor schimba fundamental în urma hotărârii.

 "Mi se pare normală și legală, este exact ceea ce am cerut să se constate, doresc să subliniez că nici un moment nu am cerut dezincriminarea infracțiunii. Mie nu mi s-a reproșat încălcarea unei norme. Mie mi s-a spus, de către unii oameni, că n-am făcut bine ce am făcut, dar de ce nu am făcut bine nu mi s-a spus.

Nu știu cum e la alții, dar la mine lucrurile se schimbă, da, se schimbă fundamental. Nu e nevoie să o invoc, ea vine să stabilească niște limite de la interpretare normală, cum de altfel, mai spun încă odată: practica noastră judiciară din 1968 încoace, până în 2013, a fost în sensul că acea îndeplinire defectuoasă era asimilată, cum a zis Curtea, unei noțiuni de încălcare a unei legi. Eu nu știu de unde a venit noua viziune, după 2013, dar mă bucur că s-a clarificat", a declarat Alina Bica, la sediul instanței supreme, potrivit Mediafax.