ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Suediei la București a retras de pe canalul său de youtube filmulețul în care fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Koveși, era decorată.

Explicația oficială este aceea că filmulețul a fost șters „la câteva luni după ceremonie, din același motiv pentru care sunt de regula șterse diferite materiale de la evenimente pe care le promovam în calitate de organizatori”.

Analistul Dan Diaconu a comentat astfel incidentul:

„Ca de fiecare dată în istorie, occidentalii, în loc să se confrunte și să-și asume propriile imbecilități, le trec sub tăcere. Asta arată limpede lașitatea care le ghidează întregul comportament. Sunt tare curios, ce va face măreața ambasadă dacă, ipotetic vorbind, se va constata că Bursuc e distribuitor droguri? E simplu, va șterge poza cu tot cu comentariile-i inepte și va pretinde că nimic nu s-a întâmplat.


Recent, Ambasada Germaniei a publicat pe pagina de facebook o minciună cât Poarta Brandenburg, anume că abuzul în serviciu este reglementat în codul penal german. O minciună atât de mare nici că putea avea picioare mai scurte, fapt pentru care Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a amendat-o rapid, dându-le peste bot propagandiștilor din Ambasadă. Trebuie totuși să fii deosebit de prost astfel încât să ieși cu gogonata la vedere în condițiile în care nu ai de-a face cu analfabeți.

Și, pentru că tot veni vorba de minciuni, nu pot să uit cum zdreanța aia de la Ambasada Olandei, după ce a fost descoperită că își făcea Revelionul cu Nelu Iordache, a transmis via ambasadă un comunicat de presă conform căruia Neluțu stătea fix întâmplător la aceeași masă cu ea.

Francezii și englezii, au făcut și ei același sluj în fața zeiței anticorupție de la noi. Francezii au îmbuibat-o cu medalii și cu filme propagandistice(pe franco-germanul Arte), iar englezii au susținut prin intermediul ambasadorului-biluță orice acțiune a DNA, indiferent cât de ilegală sau abuzivă ar fi fost ea.

Despre jegurile de la Ambasada SUA nici nu mai merită să discutăm. Nu de alta, dar expunând prea multa prostie și dobitocenie care-i caracterizează risc să provoc crize profunde de greață celor ce citesc acest articol.

Totuși, ce-avem noi aici? Un cuib de mincinoși și ticăloși care-și zic pompos „țări partenere” și care nu fac altceva decât să-și urmărească propriul interes. Culmea e că sunt suficient de proști pentru a lucra descoperiți. Acțiunile lor sunt atât de oligofrene încât până și-un copil zărește ițele adevăratelor interese care-i mână în luptă.

Acestea fiind spuse, mă întreb cu stupoare și îngrijorare: ce fac autoritățile noastre? De ce n-avem ambasadori trimiși acasă? De ce trebuie să suportăm atâtea umilințe din partea unor ticăloși care nu se remarcă decât prin prostie? Și-a pus cineva serios această problemă? Nu de alta, dar e de-a dreptul sufocantă situația!”.