ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a întâlnit ieri cu noul președinte al Curții Supreme, Cristina Tarcea, chiar în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Potrivit unor oficiali ai ÎCCJ, vizita ar fi fost una de curtoazie și ar fi durat aproximativ o jumătate de oră, iar în cadrul întrevederii, diplomatul a felicitat-o pe Cristina Tercea pentru numirea la conducerea Curții Supreme, informează b1.ro.
 
Potrivit jurnalistului Ionel Stoica, vizita lui Hans Klemm, care a venit la sediul ÎCCJ cu o mică delegație și mai multe mape, a durat mai mult de două ore. Pe perioada vizitei ambasadorului SUA, într-o sală de lângă biroul președintelui ÎCCJ avea loc un termen din procesul DNA vs. Ponta.
 
„Momentul ala in care stai pe hol la Curtea Suprema si te plictisesti, dupa ce magistratii au secretizat audierea a doi martori cheie in cazul Victor Ponta - Dan Sova, iar din cabinetul noii sefe a Curtii Supreme a iesit zambitor ambasadorul SUA in Romania, Hans G. Klemm. Cu agent Secret Service pentru protectie, caratori de mape, o mica delegatie. Sova si Ponta sunt in continuare in sala de judecata, care este lipita de biroul presedintei ICCJ, cam stresati de audierile de astazi. NCSF!”, scrie jurnalistul de la Adevărul pe Facebook.
 
 
 
Ambasada SUA nu a emis niciun comunicat în legătură cu acest eveniment dar, la solicitarea jurnaliștilor de la News.ro, a confirmat vizita lui Klemm. „Ambasadorul a făcut o vizită de curtoazie noului Președinte al Înaltei Curți de Justiție și Casație. Reprezentanții ambasadei se întâlnesc în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale de interes comun. Nu facem public conținutul întâlnirilor”, a precizat Ambasada SUA pentru News.ro.
 
Ȋn luna septembrie a anului trecut, și Livia Stanciu, pe atunci președintele al ÎCCJ, a avut o întrevedere cu Hans Klemm, la doar trei zile de la numirea acestuia ca ambasador în România. După acea întrevedere, ÎCCJ a emis un comunicat de presă în care preciza că Livia Stanciu a evidențiat „importanța respectării independenței Justiției și a reputației profesionale a magistraților, a rolului pe care Justiția îl ocupă în statul de drept”.
 
Amabasadorul SUA s-a mai întâlnit în luna iunie cu șefii Parchetelor din România, cu care a discutat, conform comunicatelor oficiale, despre „continuarea colaborării în materia combaterii infracțiunilor transfrontaliere și a criminalității organizate, precum și despre oferirea de sprijin în perfecționarea profesională a procurorilor români”.