ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a dispus efectuarea în regim de urgență a unor verificări la Penitenciarul București-Rahova, la solicitarea ministrului Justiției, privind modalitatea de acordare a unei permisiuni de ieșire, informează Agerpres

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului Justiției, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul Justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, a informat ANP printr-un comunicat emis sâmbătă. 

Surse din presă vehiculează informația că fostul lider social-democrat Liviu Dragnea ar fi fost eliberat din închisoare joi, pentru 24 de ore, ca urmare a unei aprobări din partea conducerii Penitenciarului Rahova, revenind apoi în detenție.
 
Această aprobare a fost criticată în spațiul public, pe motiv că că, potrivit unei hotărâri de Guvern, deținuții care mai sunt cercetați și în alte dosare penale nu au dreptul la permisie, pentru a nu lua legătura cu alți inculpați. Liviu Dragnea mai este cercetat e D.N.A. în așa-numitul „dosar Tel Drum”.