Procurorii DIICOT au efectuat în ultima săptămână mai multe audieri în cazul disparițiilor de adolescente din județul Olt, au dispus expertizarea tehnică a autoturismului lui Gheorghe Dincă și a altor mijloace de probă, au finalizat scanarea solului din curtea imobilului inculpatului și au declinat competența în favoarea SIIJ cu privire la suspiciunile de neglijență în serviciu a personalului care a preluat apelurile Alexandrei Măceșanu la 112.

„În perioada 20.08.2019 - 26.08.2019, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției Municipiului Caracal cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.

Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanță, expertizarea tehnică a autoturismului aparținând inculpatului Dincă Gheorghe, precum și a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziției domiciliare.

La data de 26.08.2019 procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere faptul că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar.

La data de 23.08.2019 a fost finalizată activitatea de scanare a solului din curtea imobilului inculpatului, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate și zidite.

De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile”, a transmis luni, într-un comunicat de presă, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).