ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost chemat la DNA pentru a da declarații în cazul cărții care i-a scurtat perioada de detenție lui Gigi Becali.

Procurorii DNA fac cercetări mai ample într-un dosar privind favorizarea făptuitorului. Ancheta vizează profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările științifice ale deținuților pentru care aceștia au primit reducerea pedepselor, reprezentanții editurilor care le-au publicat și funcționari ai ANP care au propus eliberarea.

n cazul lui George Becali, Inspecția Judiciară spune că omul de afaceri a avut timp extrem de scurt pentru elaborarea fiecărei lucrări, respectiv 10 zile pentru fiecare carte. El lucra două ore pe zi și doar de luni până vineri. Recomandările au venit din partea unor personalități ale vieții publice, Înalt Prea Sfinția Sa profesor universitar doctor Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului și Înalt Prea Sfinția Sa profesor universitar doctor în teologie, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Cei doi ierarhi, în calitatea lor de profesori universitari, și-au asumat personal, neangajând instituția Bisericii, actul de recomandare spre publicare a cărților respective, cărți al căror conținut a fost apreciat ca unul conform cu învățătura creștin-ortodoxă”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Chemarea la DNA a Arhiepiscopului a venit la doar o zi după ce același lucru s-a petrecut și cu Mitropolitul Ardealului.

Teodosie, arhiepiscopul Constanței, a fost coordonatorul științific al lucrării ''Muntele Atos, patria ortodoxiei”', redactată între 19 august-3 septembrie 2014, în vreme ce Laurențiu, mitropolitul Ardealului, a fost coordonatorul științific al unei titlului „Iubirea milostivă și mântuitoare”, publicată în același an, 2014.