ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Adrian Sârbu se află în arest preventiv de la începutul lunii februarie. Adrian Sârbu este în arest preventiv de la începutul lunii februarie, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală de peste 4 milioane de euro, dar şi la delapidare şi spălare de bani. Anchetatorii spun că Sârbu, împreună cu mai mulţi angajaţi de la Mediafax Grup, au înfiinţat firme-fantomă pe care le-au folosit ca să spele bani şi să evite plata taxelor către stat.

Zilele trecute, numele fostului şef al Pro TV a mai apărut într-un dosar. Sârbu a fost audiat la DIICOT într-un dosar privind un credit de la BRD obţinut cu acte false. Sârbu ar fi luat un credit de la BRD de 4 milioane de dolari şi ar fi girat pentru suma cu un contract de management încheiat cu un grup de presa international.  
 
Alex Costache, jurnalist TVR, a surprins câteva imagini cu Adrian Sârbu la venirea la audieri. Vizibil slăbit, un pic dezorientat, nebărbierit şi cu părul vâlvoi, cu o sacoşă verde Mega Image, care se asorta cu pantalonii scurţi. Aşa arată acum cel supranumit de către angajaşi "Shogun".
 
"Din ciclul știri comice din Justiție. Omul e prăjit rău. Înțeleg că - dacă ar fi restituit prejudiciul sau măcar o parte din el - ar mai fi avut vreo șansa la eliberare. Fie că e zgârcit, fie că nu mai are, fie că e dus - nu o face. Un amic avocat mi-a explicat că evaziunea fiscală de peste jumătate de milion de euro se pedepsește cu detenție de la 9 la 15 ani. El e acuzat de evaziune de peste 4 milioane de euro! Plus că e acuzat și de spălare de bani care se pedepsește cu până la 10 ani. Iar acum a venit și dosarul de la DIICOT cu creditul de la BRD. Probabil omul și-a făcut următorul calcul: nu le dau niciun ban, stau în pârnaie, la un moment dat oricum trebuie să îmi dea drumul din arestul preventiv, peste câțiva ani mă condamnă la 10 ani, mi se scade oricum din pedeapsă durată arestului preventiv, am peste 60 de ani și fac o treime, mai scriu 3 cărți... Concluzie: stau și eu în pușcarie un an-doi și nu le dau niciun ban:))", a scris Alex Costache pe pagina de Facbook.