ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția și copiii lui Gheorghe Dincă au fost audiați la DIICOT joi, timp de aproape nouă ore, în cazul răpirilor de adolescente de la Caracal. După audieri, membrii familiei inculpatului au părăsit sediul DIICOT într-o mașină a instituției, pentru a evita să răspundă întrebărilor jurnaliștilor prezenți la fața locului, informează Agerpres

Avocatul Tonel Pop, reprezentantul legal al familiei Luizei Melencu, victima din aprilie a lui Gheorghe Dincă, a declarat că fiii inculpatului au făcut scandal, nemulțumiți de participarea acestuia la audieri și de întrebările incomode pe care le-a adresat.

„Au fost audiate mai multe persoane înaintea familiei inculpatului Dincă, despre care nu m-a anunțat nimeni. După care a început audierea familiei Dincă. Sunt trei băieți și o fată și mama lor (...) A trebuit să pendulez între mai multe audieri făcute simultan. La unii am prins declarația mai spre final, am încercat să mai pun niște întrebări, la alții am avut de la cap la coadă, cum a fost la soția lui Dincă. Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror și polițist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soția lui Dincă, au început să ne certe. Dânșii au venit să-și refuleze problemele, că se cred victime. Au început să conducă ancheta, exact cum face și Dincă. După ce am început să pun întrebări, atunci s-a stricat treaba. A început să tremure (soția lui Dincăn - n.r.), a început să se înroșească, a început să răspundă în aceeași frază cu trei contradicții, a început să nege, să revină. Din punctul meu de vedere, această doamnă minte, contraziceri extraordinare între declarațiile lor, ale familiei. În momentul în care am pus eu întrebările, declarația a fost întoarsă. S-a schimbat totalmente ce a declarat prima dată”, a relatat joi avocatul Tonel Pop, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, soția lui Gheorghe Dincă ar fi distrus probe.

„În mod clar, și prin ce a declarat și ceea ce rezultă din ce au spus ceilalți, această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe. Este de văzut dacă cu intenție, voit, obligată. Din ce a declarat ea. Dar nu pot să știu, rămâne de dovedit, dacă cu intenție, dacă din greșeală”, a explicat reprezentantul legal al familiei Melencu.

Potrivit acestuia, deși rudele lui Dincă declaraseră inițial că inculpatul este un soț și un tată bun, la audierile de joi, în urma unor întrebări bine țintite, au început să „deconspire” anumite lucruri.

„În prima fază, au încercat această teorie: Dincă soț bun, care aduce flori soției, care nu atinge decât cu o floare, după care, în momentul în care am început să pun întrebări, anchetatorii nu au fost deloc încântați, s-a întors tot ceea ce însemnau declarațiile inițiale, au început să deconspire anumite lucruri, unele grave, după care au încercat să revină și numai prin întrebări succesive își mai recunoșteau niște lucruri. Declarațiile inițiale sunt total schimbate”, a relatat avocatul Tonel Pop, citat de Agerpres..

Gheorghe Dincă din Caracal a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie, imediat după ultimul apel al acesteia la 112, și că i-ar fi incinerat apoi corpul. În plus, inculpatul a declarat că tot el ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, dispărută în luna aprilie. Institutul Național de Medicină Legală a analizat fragmentele osoase găsite în gospodăria lui Gheorghe Dincă și a concluzionat că acestea se potrivesc cu profilul genetic al Alexandrei Măceșanu. Cu toate acestea, familia Alexandrei continuă să creadă că aceasta e în viață și a solicitat o expertiză internațională care să o dubleze pe cea a institutului românesc. 
 
Rămășițele Luizei Melencu nu au fost deocamdată identificate.