ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Augustin Lazăr a primit aviz favorabil din partea Secției pentru procurori a CSM, după interviul pe care l-a susținut joi, urmând ca propunerea ministrului Justiției pentru funcția de Procuror General al României să fie transmisă președintelui României.

"Proiectul managerial are propunerea de a reforma Ministerul Public și de a îl ridica la standarde europene, din punct de vedere al managementului și al mentațității. Proiectul e bazat pe o cunoaștere aprofundată a Ministerului Public, care vine nu doar din experiență ci și din activitatea de cercetător pe care am avut-o fiind și cadru didactic", a spus magistratul în cadrul interviului pe care l-a susținut la CSM.

Augustin Lazăr a suținut în fața procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii că intenționează înființarea unui serviciu de integritate, care ar avea rolul verificării integrității magistraților procurori. De asemenea, Augustin Lazăr a precizat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ar trebui restructurat, susținând că ar trebui desființate parchetele mici, pentru ca procurorii să nu mai fie sub influența persoanelor puternice pe plan local.

Oana Hăineală, unul dintre candidații la funcția de procuror general, a lipsit de la ședința în care a fost intervievat Lazăr, deși este membru al Secției pentru Procurori din cadrul CSM.