Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București  au dispus azi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Șerban Magdalena, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și omor calificat.

La data de 12 decembrie 2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata Șerban Magdalena a împins o persoană de sex feminin de două ori, spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai urma să oprească în stație și de a-i suprima astfel viața.

În aceeași zi, în jurul orei 19:54, după ce săvârșise infracțiunea de tentativă de omor descrisă mai sus, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, inculpata Șerban Magdalena a împins-o pe C.A. spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul; urmare a acestor acțiuni victima C. A. a fost lovită de trenul ce intra în stație și  a suferit leziuni traumatice care i-au provocat decesul. 

În timpul cercetărilor, inculpata le-a declarat anchetatorilor că a avut o stare de „disperare” și o „decădere” din cauza unei vieți lipsite de hrană și adăpost.

În legătură cu crima din stația Dristor, ea a susținut că ar fi fost deranjată de muzica pe care tânăra o asculta la căști și că s-ar fi „îmbrâncit” cu victima, fără să recunoască însă că ar fi lovit-o pe tânără cu piciorul, așa cum apare pe camerele de supraveghere.

Magdalena Șerban (36 de ani) a fost arestată preventiv la 13 decembrie 2017. Rezultatul expertizei psihologice a stabilit, în luna februarie, că ea avea discernământ în momentul faptei. 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București. Pedeapsa maximă pentru infracțiunea de omor calificat este detențiunea pe viață.