ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București  au dispus azi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Șerban Magdalena, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și omor calificat.

La data de 12 decembrie 2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata Șerban Magdalena a împins o persoană de sex feminin de două ori, spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai urma să oprească în stație și de a-i suprima astfel viața.

În aceeași zi, în jurul orei 19:54, după ce săvârșise infracțiunea de tentativă de omor descrisă mai sus, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, inculpata Șerban Magdalena a împins-o pe C.A. spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul; urmare a acestor acțiuni victima C. A. a fost lovită de trenul ce intra în stație și  a suferit leziuni traumatice care i-au provocat decesul. 

În timpul cercetărilor, inculpata le-a declarat anchetatorilor că a avut o stare de „disperare” și o „decădere” din cauza unei vieți lipsite de hrană și adăpost.

În legătură cu crima din stația Dristor, ea a susținut că ar fi fost deranjată de muzica pe care tânăra o asculta la căști și că s-ar fi „îmbrâncit” cu victima, fără să recunoască însă că ar fi lovit-o pe tânără cu piciorul, așa cum apare pe camerele de supraveghere.

Magdalena Șerban (36 de ani) a fost arestată preventiv la 13 decembrie 2017. Rezultatul expertizei psihologice a stabilit, în luna februarie, că ea avea discernământ în momentul faptei. 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București. Pedeapsa maximă pentru infracțiunea de omor calificat este detențiunea pe viață.