ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea a povestit sâmbătă pe contul său de social media că îl intrigă controversata implicare a ministrului Justiției în cazul răpirilor de la Caracal și posibilele suprapuneri de interese între factorul politic, cel polțienesc și cel infracțional. Avocatul s-a arătat preocupat de cum ar putea explica românii din Diaspora cazul de la Caracal pentru a fi reflectat în presa americană. Răspunsul primit de la o comentatoare din străinătate l-a pus pe gânduri și mai mult. 

„Mă întrebam azi, în legătură cu bizara implicare a ministresei justiției în cazul răpirilor de la Caracal, dacă nu cumva această ieșire (cam în contra clamatei independențe a procurorilor) denotă niște implicații ale oribilului caz mult mai ample decât ne imaginam. Ma mai întrebam dacă nu cumva românii de aici sau din diaspora ar trebui să explice acest caz marilor canale media din SUA, pentru a le atrage atenția asupra bâlbelor autorităților și asupra suspiciunilor de camuflare a unei crunte rețele de proxeneți și polițiști ori de lucrători ai serviciilor secrete care acoperă „operațiunile” rețelei. Se pare că am stârnit niște întrebări. Se pare că treaba pare a avea implicații geopolitice, de-a dreptul.

Iată ce îmi scrie cineva pe facebook:

„D-le Piperea, întrebarea d-voastră cu privire la New York Times și Washington Post ar putea avea un singur răspuns. NIMIC, nu vor spune absolut nimic. Amândouă fac parte din Imperiul Răului (SUA), pe care politicienii români au fost suficient de proști să-l aleagă drept „partener strategic”, cu alte cuvinte stăpân colonial, al țării noastre și al altora. Trebuie consultate surse diferite de informare.

A fost nevoie de mai multe decenii pentru ca Guvernul american și Armata să recunoască atrocitățile abominabile săvârșite de „eroicele” trupe americane în aproape toate țările pe care Statele Unite le-au invadat sau doar bombardat până la distrugere. Vietnam, Afganistan, Serbia, Libia și Siria sunt doar câteva dintre acestea. Dacă vă așteptați ca presei centrale corupte din Vest să-i pese câtuși de puțin  de fetele răpite și transformate în sclave sexuale pentru soldații americani staționați pretutindeni în lume, atunci fie visați cu ochii deschiși, fie măcar sunteți prea încrezător cu privire la vreo posibilitate oricât de mică de a lăsa adevărul să fie descoperit și făcut public. La mai bine de 50 de ani, asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy este încă pusă pe seama lui Lee Harvey Oswald, în ciuda tuturor dovezilor care demonstrează altceva. 

După părerea mea sinceră, SUA au devenit mult mai periculoase decât a fost vreodată fosta URSS, iar politica de mușamalizare a crimelor și genocidurilor americane va fi dusă mai departe. Afirmația mea este dovedită, dincolo de orice îndoială rezonabilă, de eforturile depuse de persoane ca H. Klem(m) și unii oficiali români pentru a menține o ceață totală în cazul dispariției Alexandrei. Orice mișcare în direcția opusă ar echivala cu deschiderea cutiei Pandorei, iar acesta este ultimul lucru pe care și-l doresc Statele Unite în circumstanțele actuale. 

Recent, Pentagonul a recunoscut existența unui număr mare de violuri în cadrul Armatei, însă aceasta s-a datorat numai reclamațiilor repetate făcute de victimele din rândul femeilor. Făptașii nu erau alții decât „camarazii lor de arme”. Aceasta spune multe despre posibilitatea de a avea de-a face cu un număr mare de tinere (majoritatea provenite din țările Est-Europene) răpite și obligate să se prostitueze sub protecția unei conspirații puse la cale de poliția locală și personalul militar american, dar implementate de infractori din vecinătatea bazelor americane”. (traducere din engleză -n.r.)

PS Cea care a scris acest mesaj se numește Carolina Stewart. Nu cunosc persoana respectivă. Nu știu dacă e un nume real sau măcar dacă e o persoană reală. Dar ceea ce spune denotă documentare și cunoaștere de insider a problemelor geopolitice, iar limbajul utilizat este într-o engleză curată și este foarte îngrijit. Pare a fi vorba de un ziarist”, a relatat sâmbătă pe Facebook avocatul Gheorghe Piperea.