Avocatul Gheorghe Piperea a postat joi pe contul personal de social media reacții la știrea descinderii de miercuri a procurorilor DNA la sediul multinaționalei Oracle din București și la domiciliul directorului general al acesteia, Sorin Mândruțescu, pe motivul anchetării unei șpăgi de 869 mii de euro pentru facilitarea unor contracte mai multor firme private.
 
Avocatul Piperea subliniază, într-o primă postare, că practica obișnuită a DNA devenise ca mai întâi să aresteze, după care să ceară bani pentru eliberare pe cauțiune, pe când în cazul șefului Oracle Rpmânia, aplică prin minune procedura penală, stabilind întâi cauțiunea pentru a evita arestarea. Mai mult, avocatul se întreabă cum de a apărut acest dosar în contextul actual, al apropierii unui nou protest în 10 august, sugerând o posibilă reglare de conturi între protectorii internaționali ai României, respectiv partea franco-germană și cea americană.  

„De regulă, în cazuri de korupzion, DNA mai întâi arestează și de-abia după aceea eliberează pe cauțiune. Ei, în cazul CEO al Oracle, DNA stabilește o cauțiune de 500 mii euro pentru a evita o arestare pe motiv de mită. Nu e minunată procedura penală care NU se aplică suspecților de serviciu, dar se aplică prezumaților nevinovați din onestele multinaționale?”, remarca avocatul Gheorghe Piperea într-o postare de joi dimineață.

„Treaba cu șeful Oracle, inculpat într-un dosar DNA, este cu mult mai complicată decât părea azi dimineață. Omul este și președintele, încă în funcție, al Comitetului Reprezentanților Acționarilor Fondului Proprietatea (un organism care nu există nicăieri în lege, fiind în contradicție cu sistemul legal de administrare a societăților comerciale aplicabil în Romania, sistem care nu prevede decât alternativa consiliu de administrație/consiliu de supraveghere), este coleg de comitet cu fostul ambasador al SUA în Romania, Mark Gitenstein, șef al grupului semi-ocult Re-Patriot, organizator al unui fel de „Forum Davos” pentru România, la Rașnov și, mai ales, foarte probabilul (până azi) șef al guvernului pe care și l-ar fi dorit Johannis, în urma căderii actualului guvern, după „evenimentele” (de fapt, regia) programate pentru 10 august. Ca să nu mai vorbim că, fiind prezent în biznisul mare (plin ochi de bani publici) de mai mult de 20 de ani, zisul șef al Oracle cunoaște, și-a asociat, și-a făcut solidar responsabili și se bazează pe foarte mulți oameni „de vază” din elita cvasi-clandestină și putred de bogată a României. Ar putea trage pe mulți după el, în caz de „accident”.

Ce mă intrigă este apariția acestui dosar acum, în preajma „revoluției” din 10 august. Ce-o fi cu DNA? Să se fi hotărât, oare, să renunțe la dublul standard, aplicând legea și în ce-i privește pe privații atinși de korupzion (care până acum au avut doar poziția privilegiată și imună la răspunderea penală de mituitori și de cumpărători de influență)? Sau o fi un scenariu convenabil controlorilor franco-germani și neconvenabil controlorilor americani ai coloniei România?”, se întreba retoric avocatul Gheorghe Piperea într-o postare publicată joi după-amiază pe contul lui de social media. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews