Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiței din Baia de Aramă, luate vineri cu forța din casa în care a crescut, după controversata încredințare a acesteia spre adopție către o familie de români din SUA care mai au doi copii. Potrivit Ziare.com, autosesizarea Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a prevederilor din Constituția României referitoare la dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, precum și la protecția copiilor.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României, privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Ancheta va fi efectuată de către specialiști din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii și Avocatului Copilului”, informează instituția.

Avocatul Poporului invocă relatările din presă referitoare la preluarea cu forța a fetiței de opt ani din casa în care a fost crescută de o asistentă maternală din Baia de Arama, județul Mehedinți, ca urmare a încredințării spre adopție a micuței către o familie din SUA. O procuroare de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, prezentă la descinderea de vineri pentru preluarea copilei de 8 ani din Baia de Aramă, este acuzată că a bruscat-o și a târât-o pe jos, acuzație respinsă de procuroare, care susține că a încercat să o potolească pe fetiță, luând-o în brațe. Aceasta încerca să ducă la îndeplinire o hotărâre judecătorească definitivă a Curții de Apel Craiova, care a dat câștig de cauză adopției internaționale a Sorinei, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu-Severin respinsese acțiunea DGASPC Mehedinți pe motiv că nu s-a respectat procedura prevăzută de Legea Adopției. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews