ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiței din Baia de Aramă, luate vineri cu forța din casa în care a crescut, după controversata încredințare a acesteia spre adopție către o familie de români din SUA care mai au doi copii. Potrivit Ziare.com, autosesizarea Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a prevederilor din Constituția României referitoare la dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, precum și la protecția copiilor.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României, privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Ancheta va fi efectuată de către specialiști din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii și Avocatului Copilului”, informează instituția.

Avocatul Poporului invocă relatările din presă referitoare la preluarea cu forța a fetiței de opt ani din casa în care a fost crescută de o asistentă maternală din Baia de Arama, județul Mehedinți, ca urmare a încredințării spre adopție a micuței către o familie din SUA. O procuroare de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, prezentă la descinderea de vineri pentru preluarea copilei de 8 ani din Baia de Aramă, este acuzată că a bruscat-o și a târât-o pe jos, acuzație respinsă de procuroare, care susține că a încercat să o potolească pe fetiță, luând-o în brațe. Aceasta încerca să ducă la îndeplinire o hotărâre judecătorească definitivă a Curții de Apel Craiova, care a dat câștig de cauză adopției internaționale a Sorinei, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu-Severin respinsese acțiunea DGASPC Mehedinți pe motiv că nu s-a respectat procedura prevăzută de Legea Adopției.