ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Alexandrei Măceșanu a depus, vineri, prin avocat, o cerere de recuzare a procurorilor DIICOT care s-au ocupat de cazul sechestrării victimei lui Gheorghe Dincă de la Caracal, considerând că anchetatorii nu au fost imparțiali, din cauză că au refuzat aproape toate solicitările familiei de a audia unele persoane sau de a administra anumite probe, informează Mediafax

Unchiul victimei, Alexandru Cumpănașu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, că procurorii DIICOT refuză să audieze o fostă menajeră a lui Gheorghe Dincă, precum și familia acestuia, deși există indicii că aceștia ar fi știut de traficul de persoane. 

„Ni se refuză aproape toate cererile pe care le-am depus (...) pentru aflarea adevărului. (...) Procurorii DIICOT spun așa: că dispun respingerea solicitării de audiere a membrilor familiei inculpatului Dincă Gheorghe în vederea luării măsurilor reținerii și arestării ca fiind contrară legii. De ce este contrară legii, procurorii DIICOT nu explică. Am cerut reaudierea familiei Dincă, inclusiv a fiului cel mare al lui Dincă și a restului familiei, pentru că la dosar (...) există declarația așa-zisei menajere a lui Gheorghe Dincă, luată de către procurorii în primele săptămâni, în care aceasta consemnează în scris despre cele două luni de zile cât a fost în casă. A scris că Dincă se ocupa cu traficul de persoane, iar o parte dintre acestea erau și fete tinere, dumneaei având rolul de a le aranja, de ale ruja, iar fiul cel mare al lui Dincă avea misiunea de a prelua și de a le scoate peste graniță în mod fraudulos fără acte sau cu acte false. Ne-au respins această solicitare”, a declarat Alexandru Cumpănașu, unchiul victimei, vineri seara, la Antena 3.

Acesta a adăugat că a fost admisă cererea de audiere a omului de afaceri Nicolae Cilan din Arad, care declarase că fiica lui Gheorghe Dincă le-a furnizat fete lui și altor doi italieni.