Familia Alexandrei Măceșanu a depus, vineri, prin avocat, o cerere de recuzare a procurorilor DIICOT care s-au ocupat de cazul sechestrării victimei lui Gheorghe Dincă de la Caracal, considerând că anchetatorii nu au fost imparțiali, din cauză că au refuzat aproape toate solicitările familiei de a audia unele persoane sau de a administra anumite probe, informează Mediafax

Unchiul victimei, Alexandru Cumpănașu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, că procurorii DIICOT refuză să audieze o fostă menajeră a lui Gheorghe Dincă, precum și familia acestuia, deși există indicii că aceștia ar fi știut de traficul de persoane. 

„Ni se refuză aproape toate cererile pe care le-am depus (...) pentru aflarea adevărului. (...) Procurorii DIICOT spun așa: că dispun respingerea solicitării de audiere a membrilor familiei inculpatului Dincă Gheorghe în vederea luării măsurilor reținerii și arestării ca fiind contrară legii. De ce este contrară legii, procurorii DIICOT nu explică. Am cerut reaudierea familiei Dincă, inclusiv a fiului cel mare al lui Dincă și a restului familiei, pentru că la dosar (...) există declarația așa-zisei menajere a lui Gheorghe Dincă, luată de către procurorii în primele săptămâni, în care aceasta consemnează în scris despre cele două luni de zile cât a fost în casă. A scris că Dincă se ocupa cu traficul de persoane, iar o parte dintre acestea erau și fete tinere, dumneaei având rolul de a le aranja, de ale ruja, iar fiul cel mare al lui Dincă avea misiunea de a prelua și de a le scoate peste graniță în mod fraudulos fără acte sau cu acte false. Ne-au respins această solicitare”, a declarat Alexandru Cumpănașu, unchiul victimei, vineri seara, la Antena 3.

Acesta a adăugat că a fost admisă cererea de audiere a omului de afaceri Nicolae Cilan din Arad, care declarase că fiica lui Gheorghe Dincă le-a furnizat fete lui și altor doi italieni.  


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews