ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Victor Dumitrică, apărătorul familiei care a crescut-o timp de 7 ani pe minora Sorina din Baia de Aramă, a postat sâmbătă seară pe contul lui de social media un mesaj emoționant în care își explică lupta de ani de zile prin instanțele de judecată, precum și concluziile pe care le-a tras în legătură cu adopția internațională controversată și cu reacțiile din mass-media și din partea societății. Acesta crede că bătălia juridică pentru Sorina e departe de a fi pierdută și promite că va lupta pentru demascarea falsurilor și ilegalităților constatate, făcând să iasă adevărul la lumină.

„Dragilor, terminați cu demagogia!

Nu am pozat și nu voi poza niciodată în victimă!

Am fost si voi rămâne întotdeauna un luptător! În prima linie. De partea Adevărului, a dreptății și a valorilor în care am crezut încă din copilărie.

Am spus DA, am fost prezent în sala de judecată și m-am luptat pentru libertatea colegilor avocați, atunci când s-a dorit arestarea lor pe nedrept, pentru cadre de poliție, funcționari publici și procurori, chiar. NU am stat deoparte și NU m-am retras, așa cum a făcut majoritatea.

Dar, să nu credeți că eu nu am fost judecat, atenționat și umilit...

Încă de când a început drama Sorinei, am primit mai multe mesaje "de atenționare", decât mesaje de sprijin.

Însă, după ce Curtea de Apel Craiova a respins cererea de revizuire formulată de către Procurorul General al României, am constatat că înțelepciunea populară nu va da greș niciodată.

„După război mulți viteji se arată...”
__________________________________

Aud că "am fost moale", că "trebuia o armată de avocați" în procesele Sorinei.

Am și eu o întrebare:

Unde ați fost, dragilor, până mai ieri???

În afară de o parte a presei, câțiva jurnaliști de anchetă și doi magistrați-judecători de prestigiu, nu ați fost niciunul lângă Sorina!

În sala de judecată am fost singur!

Toți vreți să ajutați, dar "din spate". De ce vă temeți?

Acum faceți pe vitejii și emiteți judecăți de valoare. Cum se numește asta? Pură demagogie...

__________________________________

Dacă nu ați realizat încă, vă spun eu:

1. Cazul Sorinei nu este cazul Avocatului Dumitrică!

2. Cazul Sorinei este al nostru, al tuturor, români, părinți, frați și surori!

3. Nici Familia Șărămăt, nici Avocatul Dumitrică nu avea nevoie de publicitate!

4. Am apelat la mass-media, pentru că, timp de doi ani de zile, am strigat nedreptatea Sorinei prin instanțele de judecată și nu s-a uitat nimeni la noi! Tot ce am spus iese acum la iveală: falsurile, incompetența...

5. Nu mai criticați Procurorul General al României; a fost singura autoritare judiciară, alături de S.I.I.J., care a dorit aflarea adevărului în cazul Sorinei;

6. La Curtea de Apel Craiova nu a pierdut Procurorul General al României, sau Avocatul Dumitrică, ci am pierdut noi toți, românii, dar mai ales Sorina!

7. V-am avertizat încă din data de 2 iulie că, în situația în care procesul se va judeca la Curtea de Apel Craiova, putem striga cu toții în cor: "Bye bye, Sorina!";

8. La C.S.M. nu a câștigat Procurorul Pițurcă, ci am pierdut noi toți, a pierdut Justiția, acea zeiță Themis legată la ochi, care nu a vazut-o pe Sorina târâtă pe caldarâm și lovită peste față de "palmele dreptății"...

9. Mai sunt dosare pe rol; încă nu e nimic pierdut; eu voi lupta în continuare și Adevarul va învinge; veți vedea că adopția Sorinei a fost o afacere murdară, plină de falsuri, corupție, incompetență și nepăsare...”, a explicat Victor Dumitrică, avocat din Baroul Mehedinți, într-o postare de sâmbătă seara pe contul personal de social media.