ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Națională a României a fost reclamată la Direcția Națională Anticorupție de către românii care au credite în franci elvețieni, pe fondul manierei în care BNR a contractat în 2009 împrumutul de 20 de miliarde de euro de la FMI, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina de Facebook.

"Debitorii cu contracte de credit in franci elvetieni din GCCC au facut sesizare penala la DNA contra lui Isarescu si a lui Basescu pentru contractarea paguboasa a imprumutului de 20 mld euro de la FMI si CE, pentru supradimensionarea acestuia, pentu conflictele de interese in care s-au aflat BNR, lobby-istii bancari si «expertii» care l-au consiliat atunci pe Basescu, dar si pentru ruinarea debitorilor afectati de masurile de austeritate din 2010 si pentru falimentarea a peste 250 de mii de firme generatoare de locuri de munca. Presa si tv-urile main-stream tac. Nu se gaseste spatiu pentru aceasta stire, dar sunt dedicate ample analize, emisiuni intregi si spatii de exprimare pentru «expertii» din BNR aruncati in arena pentru a ne explica de ce nu se poate respira fara opacitatea cu care si-au inconjurat salariile si sinecurile. Nimeni nu observa ca acesti soldati ai furtunii sunt aceeasi «experti» care ne explicau in 2009 ca avem nevoie de o centura de siguranta de 20 mld euro, dupa ce, in toamna lui 2008, ne anesteziau cu glumite de genul «mai usor cu criza pe scari», ca sa nu inceteze creditarea iresponsabila si ca nu cumva lumea sa isi schimbe optiunile politice (oct - nov 2008=alegeri parlamentare). Si, totusi, noi, cei ce solicitam justitie si transparenta suntem populisti.

PS In 2009, arestatul OB era numit vice-guvernator. Isarescu primea cel de-al n-shpelea mandat de guvernator, plus titlul de academician. Frumoasa centura de siguranta. Frumoase coincidente", se arată în postarea lui Piperea.