ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Adrian Toni Neacșu, fost judecător și fost membru CSM, îl pune la punct pe progresistul Remus Pricopie, patronul bordelului de abuzat studente de la SNSPA, după ce acesta s-a lăudat și chiar a sesizat CCR cu privire la invalidarea alegerilor - SESIZAREA LUI AICI. Lui i se mai adauga Institutul pentru Studiul Totalitarismului (???), publicația online Calea Europeană (??) și traseistul Cristian Terheș (!).

Cu toate acestea, Judecătorii CCR se reunesc azi, la ora 17,00, cel mai probabil pentru a discuta admisibilitatea sau inadmisibilitatea cererilor de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale, care a fost validat luni de aceeași Curte, după cum au declarat pentru site-ul sistemului soroșist G4Media surse apropiate discuțiilor.

Toni Neacșu are un mesaj pentru ei: „Am văzut mulți analfabeți juridic, nu e vina lor, dar rar mi s-a întâmplat să văd pe cineva la nivelul universitar al d-lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

După ce de dimineata a formulat o cerere inadmisibila de anulare a turului I la CCR (cel tocmai validat), acum instiga și Avocatul Poporului sa arunce legile pe foc și sa faca același lucru. Avocatul Poporului nu se va face de ras.

Hotărârile CCR, cum este cea de validare a turului I, sunt definitive, impotriva lor fiind inadmisibile atat căile de atac extraordinare ( revizuirea d-lui Cristian Terhes), cât și orice alte contestații, sesizari sau ce or mai fi.

Potrivit legislației CCR se mai poate implica in aceste alegeri doar cu ocazia validării turului II al prezidentialelor, respectiv a validării rezultatului alegerilor.

Pana atunci tot ce se depune la CCR este maculatura, pe care doar pentru a evita scandalul CCR le înregistrează și le fixează termen (daca o va face).”, a scris Toni Neacșu pe Facebook.

Și fostul judecător al Curții Constituționale Tudorel Toader consideră inadmisibile sesizările depuse joi la CCR de către rectorul SNSPA, Remus Priocopie și traseistul Cristian Terheș în legătură cu presupusele ”ilegalități” comunicate de CSAT privind procesul electoral din România pentru turul întâi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit acestuia, CCR poate fi sesizată direct de către Avocatul Poporului, președinleșe țării, Guvern, președinții celor două Camere ale Parlamentului sau Înalta Curte de Casație și Justiție. Toader spune că problema alegerii președintelui va ajunge pe masa CCR când se va pune în discuție validarea și când judecătorii constituționali se vor „uita” și la documentele declasificate. În cazul în care turul doi va fi invalidat, atunci se reiau alegerile.

Tudorel Toader spune că în cazuri de drept comun, există principiul „liberului acces la justiție, adică oricine, oricând poate face sesizări, plângeri, către poliție, procurori, judecători, în condițiile lege”.„În cazul justiției constituționale, excepțiile de neconstituționalitate pot fi ridicate numai în fața instanțelor judecătorești sau de arbitraj comercial. Pe de altă parte, Curtea Constituțională poate fi sesizată direct de către Avocatul Poporului sau de către președintele țării când e vorba de lege înainte de promulgare, să efectueze  controlul a priori, de către Guvern, președinții celor două camere, Înalta Curte de Casatie și Justiție. În rest, nu pot fi adresate sesizări către Curtea Constituțională de oricine, oricând pentru că nici Constituția, nici Legea Specială 47/1992, privind organizarea și funcționarea Curții, nu prevăd acest lucru”, a explicat Tudorel Toader.

În opinia lui Tudorel Toader, în acest moment „nimeni nu mai poate sesiza Curtea Constituțională”.

„CCR are o competență prevăzută de articolul 146 litera f din Constituția României, potrivit căruia Curtea Constituțională veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României și confirmă rezultatele sufragelui. Adică, problema alegerii Președintelui va ajunge pe masa Curții Constituționale când se va pune în discuție validarea, iar la momentul acela, Curtea se va uita și la documentele declasificate recent. Astfel, doar după turul al doilea se va putea lua o decizie în privința prezidențialelor”, a explicat Toader, citat de Știripesurse.