ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marți propunerii ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi.

„Secția pentru procurori a decis respingerea solicitării ministrului Justiției cu privire la posibilitatea revocării doamnei procuror-șef, prin urmare avizul este unul negativ. În perioada imediat următoare hotărârea va fi motivată, va fi transmisă decidenților în vederea luării măsurilor legale", a declarat Codruț Olaru, șeful Secției de procurori din CSM.

Au fost 6 voturi pentru respingerea propunerii lui Toader, iar unul pentru revocarea șefei DNA.

După anunțarea deciziei, procurorul general Augustin Lazăr și ministrul Justiției, Tudorel Toader, au părăsit sediul CSM fără să facă declarații jurnaliștilor.

Și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat să răspundă la întrebări, spunând doar că va face public raportul pe care l-a prezentat în ședința Secției pentru procurori a CSM.

Potrivit legii, ministrul Justiției poate cere revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Secția pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia președintele României.